İTÜ UOLP Hazırlık Hakkında Her Şey!

Bu yazımızda, İTÜ UOLP programının İngilizce hazırlık eğitimi hakkında bazı önemli sorulara cevap veriyoruz. 

İTÜ UOLP nedir? 

İTÜ Uluslararası Ortak Lisans Programı’nın kısaltmasıdır. İTÜ yurtdışında çeşitli üniversitelerle yaptığı anlaşmalar ile yürütülen Uluslararası Çift Diploma Programıdır.

Toplamda 14 – 15 program vardır. Bunların çoğunluğu ve en çok istenenleri State University of New York (SUNY) bünyesinde olduğu için İTÜ UOLP programı öğrenciler arasında İTÜ SUNY olarak da bilinir.

İTÜ UOLP ile diğer İTÜ lisans programlarının diplomaları aynı mıdır?

İTÜ UOLP bölümlerinden mezun olan öğrenciler, İTÜ ve karşı üniversite tarafından verilen iki ayrı lisans diploması alırlar. Alınan diplomalar tüm dünyada geçerlidir.

İTÜ UOLP için Hazırlık zorunlu mudur?

Evet, zorunludur. İngilizce yeterlilik şartlarını sağlamayan öğrenciler İTÜ hazırlık okulunda eğitim alırlar.

Hazırlık okulunda normal lisans öğrencileri ile beraber mi eğitim alınır?

Hayır. İTÜ UOLP programının müfredatı, normal lisans öğrencilerinden farklı olduğu için ayrı olarak eğitim alırlar.

İTÜ UOLP hazırlığın normal hazırlıktan farkı nedir?

İTÜ UOLP öğrencileri hazırlığı geçmek için normal lisans öğrencileri gibi İTÜ Proficiency sınavına girmezler. Hazırlık eğitimi sonunda TOEFL sınavına girerler.

Hazırlıkta kur eğitimi var mıdır?

Vardır. Dönem başında yapılan Düzey Belirleme Sınavından sonra öğrenciler kendi seviyelerine uygun olarak A – B – C – D kurlarından birine yerleştirilirler. Burada akademik İngilizce ve TOEFL eğitimi alırlar.

1. dönem sonunda İngilizce hazırlığı atlayıp okula başlayabilir miyim?

Evet, başlayabilirsiniz. İlk dönem sonunda İngilizce Yeterlilik şartlarından (TOEFL ya da PTE) herhangi birini sağlayan öğrenciler, ikinci dönem bölümlerine başlayabilirler.

İTÜ UOLP İngilizce Yeterlilik şartları nelerdir?

İTÜ UOLP programında hazırlık atlama için TOEFL IBT ve PTE Akademik sınavları kabul edilmektedir. Bazı üniversiteler  sadece TOEFL sınavını, bazıları da hem TOEFL hem de PTE sınavlarını kabul etmektedir.

Ayrıca her okulun hazırlık muafiyet için bu sınavlardan istediği minimum skorlar da bölümlere göre değişiklik göstermektedir. Bu konuda güncel listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Bu arada, mutlaka bilmeniz gereken bir ayrıntı: Türkiye’de alınan TOEFL IBT ve PTE Akademik sınav sonuçlarının mutlaka Devler ya da Vakıf üniversitelerine ait sınav merkezlerinden alınmış olması gerekmektedir.

Hazırlık eğitimi kaç yıldır?

En fazla 2 yıldır. İlk yılın sonunda dil yeterlik koşulunu yerine getiremeyen öğrenciler İTÜ UOLP Hazırlık Programı’na bir yıl daha kayıt yaptırırlar. Bu yılın sonunda da başarısız olan öğrencilerin İTÜ UOLP programı ile ilişikleri kesilir.

İTÜ UOLP Hazırlık Atlama için TOEFL ya da PTE sınavlarından hangisini tercih etmeliyim?

İTÜ UOLP programında olan bütün okullar TOEFL sınavını kabul ederkeni maalesef hepsi PTE sınavını kabul etmemektedir. eğer kayıt olduğunu program bu sınavlardan ikisini de kabul ediyorsa öğrencilerimize PTE sınavını TOEFL’da daha çok tavsiye etmekteyiz. Bunun iki sebebi vardır:

  • PTE sınavı, akılcı bir şekilde hazırlanılırsa sınav içeriği ve yapılış şekli olarak TOEFL’dan daha rahat ve kolay bir sınavdır.
  • PTE ve TOEFL sınavlarının her ikisini de kabul eden okulların PTE sınavına uyguladıkları minimum skorlar denklik olarak  TOEFL‘a uyguladıklarına göre daha aşağıda kalmaktadır. Örneğin; bu yazının yazıldığı tarihte SUNY Fashion Institute of Technology programı TOEFL ‘dan 80 isterken PTE sınavından 53 istemektedir. Bu nedenle PTE skorları daha rahat ulaşılabilir skorlardır.

 

 

İTÜ UOLP Hazırlık Atlama Kursu detaylı bilgi için tıklayın.

PTE Kursu detaylı bilgi için tıklayın.

TOEFL Kursu detaylı bilgi için tıklayın.

İTÜ UOLP Hazırlık Atlama için Bize Yazın!

Leave a Reply

Your email address will not be published.